Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Auteur: Maurice Newman,

‘Mondiale opwarming duwt het Australische vogelbekdier naar uitsterven’. Zo luidt een recente kop in het tijdschrift Oceanographic, waarin melding wordt gemaakt van een onderzoek dat is gepubliceerd door onderzoekers van de University of New South Wales en de University of Melbourne.

Op basis van alarmerende prognoses van verslechterende, frequentere droogtes, concludeerden de onderzoekers dat ‘vogelbekdieren geconfronteerd worden met toegenomen lokale uitsterving’, waarbij het aantal tot 73 procent keldert.

Maar dan zullen apocalyptische premissen onvermijdelijk leiden tot catastrofale conclusies, zelfs als weerspatronen niet ongekend zijn. Inderdaad, de vijf ergste jaren van geregistreerde droogte vonden plaats vóór 1900. En ondanks de laatste overstromingen was 2021 slechts het natste jaar sinds 2010 en het zesde natste jaar sinds het begin van de nationale records in 1910. Dit was ruim voordat de mens ‘gevaarlijke niveaus’ van CO2 begon uit te stoten.

Satellieten meten de temperaturen sinds januari 1979 en hebben al tien jaar geen statistisch significante opwarming van de aarde waargenomen.

Maar als catastrofes, zoals droogte en overstromingen uitblijven, zijn de ‘gehomogeniseerde’ gemiddelde landtemperaturen van het Bureau of Meteorology, die niet onafhankelijk kunnen worden geverifieerd, altijd een veilige basis. Ze registreren consequent hogere temperaturen dan de nauwkeuriger satellietwaarnemingen in de lagere troposfeer. Satellieten meten de temperaturen sinds januari 1979 en hebben al tien jaar geen statistisch significante opwarming van de aarde waargenomen. Maakt niet uit. Er is een markt is voor opwarmingsgegevens.

Maar wacht. Bestaan ​​vogelbekdieren niet al 16 miljoen jaar en zouden ze de meedogenloze klimatologische omstandigheden eerder wel hebben overleefd dan in onze moderne tijd?

En, ondanks alle paniek, is de realiteit niet dat de werkelijke wereldwijde temperatuurstijging ongeveer een derde is van de voorspelde honderdjarige prognoses?

En het is niet alleen onze fauna. Het Great Barrier Reef is een populair doelwit geweest van klimaatdoemdenkers. De riffen zijn niet zo oud als veel andere diersoorten, maar groeien al ongeveer twee miljoen jaar op het zuidelijke continentale plat van Queensland en tot achttien miljoen jaar in het noorden. In hun huidige incarnatie zijn ze waarschijnlijk 12.000 jaar oud.

Gedurende hun hele bestaan ​​is de zeespiegel vele malen veranderd. Tijdens de laatste ijstijd, die ongeveer 2,6 miljoen jaar geleden begon, daalde de zeespiegel meer dan 100 meter, waardoor het mogelijk werd om naar het buitenrif te lopen. Toen de ijstijd ongeveer 15.000 jaar geleden eindigde, steeg de zeespiegel snel en groeiden nieuwe koralen om de riffen van vandaag te vormen.

Ondanks dit buitengewone record van overleven, voorspellen activisten sinds het begin van de jaren zeventig het einde van het rif. De laatste waarschuwing kwam in een onderzoek van het ARC Center of Excellence for Coral Reef Studies van de James Cook University (JCU) Het beweerde dat het rif sinds 1995 meer dan de helft van zijn koralen had verloren als gevolg van warmere zeeën door klimaatverandering. De hoofdauteur van het onderzoek voorspelde:

‘Het noordelijke Great Barrier Reef zal er nooit meer hetzelfde uitzien…. Er is geen tijd te verliezen – we moeten de uitstoot van broeikasgassen zo snel mogelijk drastisch verminderen’.

Moeder Aarde wordt van tijd tot tijd boos en deze klimaat- wetgeving zal ons helpen dat allemaal aan te pakken.

Deze oproep tot levensreddende actie werd enthousiast vergezeld door de ultieme cheerleader van de opwarming van de aarde – de Verenigde Naties. Het waarschuwde dat als de temperatuur 1,5 graden Celsius boven de pre-industriële niveau zou komen, 90 procent van de koralen zal worden weggevaagd. Het riep op om het rif op een lijst te plaatsen van werelderfgoedsites die ‘in gevaar’ zijn. Het Unesco-agentschap gaf Australië de reprimande om

‘beslissende en onmiddellijke actie te ondernemen om de gevolgen van klimaatverandering te verzachten’.

Zowel JCU als de VN lijken onwetend van het feit dat Australië per hoofd van de bevolking al tien keer meer uitgeeft aan hernieuwbare energie dan het wereldgemiddelde en vier keer meer dan China, Europa, de Verenigde Staten en Japan. En door van Australië een gemakkelijke zondebok te maken, vermijden ze op lafhartige wijze de echte schurk te ontmaskeren: Peking, wiens uitstoot alleen al in het laatste decennium met 25 procent is gestegen en nu alle ontwikkelde landen samen overtreft, bijna gelijk aan die per hoofd van de bevolking.

Peter Ridd.

Dat alles maakt het laatste jaarverslag van het Australian Institute of Marine Science, waaruit blijkt dat de koraaldekking in de noordelijke en centrale delen van het Great Barrier Reef op het hoogste niveau is sinds de monitoring 36 jaar geleden begon, bijzonder ongewenst. Het bevestigt de opvattingen van dr. Peter Ridd, wiens wetenschap die de heersende apocalyptische orthodoxie tegenwerkte, maar hem uit JCU had ontslagen.

Als voorzitter van het Amerikaanse Huis vatte Nancy Pelosi het netjes samen toen ze de historische klimaatwet van de Democraten steunde:

‘Hoe kunnen zij (Republikeinen) tegen de planeet stemmen? Moeder Aarde wordt van tijd tot tijd boos en deze wetgeving zal ons helpen dat allemaal aan te pakken’.

Maurice Newman.

In een wereld geleid door bijgelovige volksvertegenwoordigers: wie kan daar iets zinnigs tegenin brengen?

***

Voor het hele artikel, zie hier.

***