Door Net Zero Watch.

Net Zero Watch heeft de ommezwaai van de regering verwelkomd met betrekking tot plannen voor een nieuwe heffing op de rekeningen van huishoudens.

De heffing, geïntroduceerd als onderdeel van het streven naar “Net Zero“, was bedoeld om de ontwikkeling van waterstof als alternatief voor gasverwarming te financieren. Het zou echter huishoudens hebben getroffen met een bedrag van naar schatting £ 120 per jaar.

Volgens persberichten heeft de minister van Energie nu toegegeven dat waterstof nooit gasketels zal vervangen, en het lijkt erop dat de heffing nu zal worden geschrapt.

Net Zero Watch heeft ministers en parlementsleden geïnformeerd over de radicale verschuiving in de publieke opinie in een groot deel van Europa als reactie op crises met betrekking tot de kosten van energie en de kosten van levensonderhoud.

Overheden in heel Europa beginnen het Net Zero-beleid af te zwakken en op te geven. Het lijdt weinig twijfel dat de Net Zero koersverandering door zowel Labour als de Conservatieven een duidelijke indicatie zijn dat de kosten van levensonderhoud en de kosten van de Net Zero-crisis een van de belangrijkste verkiezingskwesties zullen worden.

Craig Mackinlay MP, voorzitter van de parlementaire Net Zero Scrutiny Group, zei:

De annulering van de voorgestelde waterstofbelasting van £ 118 op de energierekening van huishoudens is enorm welkom en ik hoop dat dit het begin is van een verstandige reis voor de regering op het gebied van energiebeleid. Wanneer de prijzenswaardige ambitie van Net Zero de realiteit van kosten en significante veranderingen in de manier waarop we leven raakt, is het publiek begrijpelijkerwijs uitgeschakeld omdat ze kijken naar de lage acceptatie van het ‘plan’ wereldwijd en hun voortdurende groei dankzij goedkope traditionele energie .

De geschiedenis is bezaaid met mislukte en kostbare overheidsprojecten. Ik voorspel dat veel van de verkwistende Net Zero-plannen die gebaseerd zijn op onbetrouwbare randtechnologieën historisch gezien op dezelfde manier zullen worden beoordeeld.”

***

Bron hier.

***