Salamitactiek en demonisering de NGO’s doorknede Agitpropagandisten demoniseren van energiedragers, behalve zonnepanelen, biomassa windmolensEen bijdrage van Jeroen Hetzler.

Het moet erkend worden. De bekende NGO’s zijn er als doorknede Agitpropagandisten (de term is bekend van het communistische regiem) op effectieve wijze in geslaagd kernenergie te demoniseren. Het lijkt een stap in een masterplan met als doel het stelselmatig demoniseren van alle energiedragers, behalve zonnepanelen, biomassa en windmolens. Dit stapsgewijze hun doel bereiken heeft veel weg van salamitactiek: steeds een stapje verder.

Het effect voor kernenergie begint echter te tanen doordat die demonisering op valse argumenten berust, zoals bijvoorbeeld de LNT-rekenmethode die de bouw van kernreactoren nodeloos vrijwel onbetaalbaar maakte. Dit wordt in steeds bredere kring doorzien.

Na kernenergie volgden fossiele energiedragers. Hout kan afdoende gezien worden als een gekunsteld argument om het als hernieuwbaar te bestempelen om zo de onhaalbare bijdrage aan de klimaatdoelen te verhullen. We hoeven maar naar de gigantische ontbossing van Europa te kijken voordat kolen zijn intrede deed. Het fiasco van houtstook gaat ook wel zonder demoniseren. De volgende stap zijn de grote industrieën.

Inmiddels begint parallel aan die demonisering de trapsgewijze transitie van onze democratie naar een dictatuur. De volgende stap is de ondermijning van de Trias Politica door activistische en ter klimaatzake onkundige rechters die een aanname beschouwen als bewijs. Dit in het kader van stelselmatige demonisering van individuele bedrijven. Shell is nu aan de beurt. Milieudefensie, maar ook Greenpeace, lijken Shell kapot te willen maken. Greenpeace is hier overigens al jaren mee bezig. Andere bedrijven zullen volgen, is al door Milieudefensie aangekondigd in het kader van hun hun salamitactiek. Dit is onverantwoordelijk tegenover onze toch al geïndoctrineerde (klein)kinderen. De rekening van deze ideologisch gestuurde demonisering zullen zij onvermijdelijk gepresenteerd krijgen. Hoe anders hun beeld is, laat deze column van Simon Rozendaal in EW zien:

Shell is geen smet, maar een sieraad. Iets om als Nederlander trots op te zijn. Categorie Johan Cruijff, Plakkaat van Verlatinghe, Deltawerken. Er werken slimme en goed opgeleide mensen. Er wordt welvaart gegenereerd en die hebben we nodig om de peperdure energietransitie te bekostigen. Het welslagen daarvan hangt af van de chemische industrie. Daar moeten de innovaties vandaan komen die wél zoden aan de dijk zetten – dit in tegenstelling tot windmolens, zonnecellen en warmtepompen.

Dit is het correcte beeld. Het woord weer aan Rozendaal:

Dus beste Pablo van der Hulst, je uitspraak dat je Shell kapot wil maken, zij je vergeven. Je bent jong en je wilt wat, dat toont je opmerking aan. Stop nou met klimaatspijbelen en probeer op de universiteit te komen. Zoals TU Delft – daar houden ze van bij Koninklijke Olie, zoals het bedrijf door liefhebbers wordt genoemd. Solliciteer daarna bij Shell en vind in dat fascinerende laboratorium van hen een manier uit om CO2 uit de lucht om te zetten in betaalbare brandstof. Dan lever je een superbijdrage aan de CO2-reductie en de energietransitie. Zet hem op, knul!

Bron, EW 28 mrt 2019 mogelijk achter betaalmuur, maar de boodschap lijkt mij voldoende duidelijk

Rozendaal had een vooruitziende blik, want deze week (week 35) schreef hij als vervolg op zijn vorige artikel in EW:

Toch hebben weinig bedrijven hun CO2-uitstoot zo teruggebracht als Shell. Sinds 2012 produceert het meer aardgas dan olie en aardgas heeft de helft van de uitstoot die olie kent. Toen Jesse Klaver (35) van GroenLinks nog in luiers rondkroop, produceerde Shell al zonnecellen in Helmond. Het bedrijf zat zelfs in kernenergie, via General Atomic. Shell investeert lustig in wind op zee en is via een Braziliaanse dochter groot in bioalcohol. In februari synthetiseerde Shell kerosine op basis van CO2, water en groene stroom waarmee het eerste passagiersvliegtuig ter wereld een vlucht maakte. Shell is geëvolueerd van olieboer tot breed energiebedrijf, waar slimme mensen werken met hart voor klimaat en milieu. Het klimaatbeleid werkt voor geen meter, de energietransitie duurt nog wel even, Homo sapiens (vertaling: de wijze mens) kan de knowhow van Shell goed gebruiken. Zo’n kanjer moet je koesteren, niet als een klimaatvluchteling het land uitjagen.

Bron mogelijk achter betaalmuur, maar de boodschap lijkt mij voldoende duidelijk.

Als volgende stap van die salamitactiek krijgen zeer waarschijnlijk alle bedrijven in de industrie een CO2-heffing als boete voor hun vermeend planeet verwoestend zonden. Een aardig potje overigens om al die miljarden te bekostigen voor het gedwongen onteigenen van met name veehouders. Nieuwe stap in de vestiging van de klimaatdictatuur. Het pad hiertoe werd geëffend door demonisering van de veehouderij Veehouders staan nu bloot aan gedwongen onteigening. Dit kennen we van de twee grootste dictaturen van de vorige eeuw en dictator Mugabe in Zimbabwe. Milieuorganisaties beijveren zich eendrachtig om ook vissers het bestaan onmogelijk te maken door visgronden af te sluiten teneinde ruimte te maken voor hun heilig verklaarde hernieuwbare energie uit windmolens op zee.

Het is zonneklaar dat die partijen -men hoeft niet te raden om welke partijen het hier gaat- de democratische beginselen verkwanselen in hun klimaat- en (stikstof)obsessie. De H.J. Schoo-lezing van Kaag maakte dit eens te meer duidelijk door haar autoritaire stelligheid (we noemen dit ook wel bluf) om haar onkunde te verhullen zoals blijkt uit haar “do or die”-scenario. Er is sprake van een normale klimaatverandering, niet van een uitzonderlijke klimaatcrisis.

Kaag heeft in werkelijkheid geen recht van spreken omdat links heeft verloren op 17 maart en dus deze partijen gewoon een toontje lager moeten zingen. Zij kúnnen geen morele superioriteit opeisen noch enige wetenschappelijk basis omdat er geen klimaatcrisis is. Bluf, bangmakerij en holle woorden dus. Geflopt nieuw leiderschap van een elitaire kliek die een klimaatdictatuur poogt opdringen. Niets is die partijen te dol.

De ideologie om onze moderne geïndustrialiseerde maatschappij te vernietigen komt niet uit de lucht vallen. De basis van deze ideologie is de heer Maurice Strong, de vader van het IPCC en voorvechter van een uitsluitend langs een ecologische ingerichte maatschappij. Zie hier.

Salamitactiek en demonisering de NGO’s doorknede Agitpropagandisten demoniseren van energiedragers, behalve zonnepanelen, biomassa windmolens

Jeroen Hetzler.

Zijn ecologisch gedreven ideologie is de leidraad van de ideologische salamitactiek die wij nu aan den lijve ondervinden. Demoniseren en dictatuur verhullen de afwezigheid van aannemelijke argumenten. En de monddood gemaakte burgers? Die wordt een steeds groter deel van hun besteedbaar inkomen onteigend.

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd).