‘Klimaat’ is de nieuwe religie en Joris Thijssen (Greenpeace) is haar profeet

Een gastbijdrage van Cor van Dijk.

In en eerdere bijdrage heb ik geschreven over de nieuwe religie CO₂.

Op maandagochtend 8 oktober, op NPO radio 1, om even over 7.00 uur, heeft de nieuwe directeur van Greenpeace, Joris Thijssen, zich opgeworpen als de profeet van de klimaatreligie.

Op basis van het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel (IPCC) waarschuwde hij voor het onheil dat de mensheid te wachten staat als gevolg van die verschrikkelijke opwarming van de aarde (die overigens maar steeds niet wil komen). Om de mensheid te redden mag de temperatuurstijging tot 2050 niet hoger zijn dan 1,5 graden Celsius.

In dit verband dreigde deze profeet met hel en verdoemenis als er niet direct iets zou worden ondernomen om de aarde te redden door middel van het verbannen CO₂.

Immers:

  • het ijs smelt op de zuid- en noordpool;
  • er zijn veel meer orkanen door de opwarming van de aarde;
  • veel meer overstromingen;
  • extreme warme zomers in Nederland;
  • het koraalrif verdwijnt;
  • extreme weersveranderingen.

Door het steeds harder roepen en veelvuldig herhalen van deze stellingen worden de mensen ervan overtuigd en gaan ze geloven in de kwaadaardige aard van CO₂. De bewijzen voor al deze ellende zijn keihard en kunnen en mogen niet worden weerlegd. Dit is de ultieme waarheid … althans voor de gelovigen.

Joris Thijssen, Greenpeace.

Helaas zijn er ook ongelovigen die op basis van waarnemingen aangeven dat alle argumenten die worden aangevoerd voor het aanwakkeren van deze hysterie, onjuist of onvoldoende zijn. Maar dit mag niet hardop worden gezegd. Wanneer dit wel gedaan wordt, wacht de straf: brandstapel of steniging.

Dat is natuurlijk goed, omdat de schuldigen door niet meer uit te ademen geen CO₂ meer in de atmosfeer zullen brengen. En bijkomende voordelen zijn natuurlijk ook dat de betrokkenen geen vlees meer zullen eten, geen auto meer zullen rijden en geen gas meer zullen gebruiken.

De overeenkomsten niet alleen met religies maar ook met massahysterie worden steeds duidelijker.

Ik vrees het ergste voor de mensheid en de portemonnee van de mensen als we met zijn allen als makke schapen achter de profeet gaan aanlopen.

Ik wens jullie het allerbeste toe en stop a.u.b. niet met het weerleggen van deze absurde religie.

Door |2018-10-19T11:23:37+00:0022 oktober 2018|124 Reacties

124
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
24 Reacties
100 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
28 Auteur reacties
RonaldErikJ van der HeijdenDirk VisserHenk dJ Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Cor van Dijk
Gast
Cor van Dijk
Offline

@Jeroen, bedankt voor je opmerking. En nee naar mijn mening hoeven wij ons niet bang te maken. Als de aarde al opwarmt dan reguleert deze aarde zichzelf weer. De mens is hierin nietig. Het is wetenschappelijk bewezen dat bij veelvuldig herhalen van een bepaalde boodschap, deze boodschap dan de waarheid wordt. Legio voorbeelden uit het verleden bevestigen dit ook. En ja blind geloof, hieruit blijkt dat de overgrote deel van de mensen op aarde kudde dieren zijn en die volgen… Lees verder »

Roel Meijer
Gast
Roel Meijer
Offline

@Dirk, @peter, dank jullie wel….

Ronald
Gast
Ronald
Online

Al 50 duimpjes omhoog voor een baggerverhaal. De lat ligt niet hoog om een artikeltje geplaatst te krijgen.

Hans Erren
Gast
Hans Erren
Offline

Mocht je willen Ronald. Als 2.8 W/m2 één graad temperatuurstijging veroorzaakt, hoeveel is dat dan bij 3.7 W/m2?

Herman
Gast
Herman
Offline

De zogenaamde “Klimaatwetenschap” begint inderdaad behoorlijk religieuze trekjes te krijgen.
Er is al een behoorlijke “beeldenstorm” gaande met al die klimaatmodellen, die steeds maar bijgesteld moeten worden omdat het model niet fit met de werkelijkheid.
Toch “Opium van het volk” dus.

fred bonthuis
Gast
fred bonthuis
Offline

er is nu een reklame van energie direct waarop een man met een paraplu door de wind vooruit geblazen wordt met wind turbines op de achtergrond . deze beweert dat je bij hen 100% wind energie goedkoop kan inslaan . dit heb ik aan de reklame code comissie voorgelegd dat dit niet kan omdat er niet alijd wind waait …dit werd niet ontvankelijk verklaard …of ik moest een x bedrag betalen zodat dit verder besproken zou worden …maar de kans… Lees verder »

bart
Gast
bart
Offline

.hermie 10.44….als de co2 geen invloed heeft zou de opwarming moeten stoppen!?…. die redenatie geldt niet voor de meerderheid op dit blog….waaronder ik…totdat iemand mij onomstotelijk heeft aangetoond dat co2 de grote temperatuurverhoger is…dat bewijs ben ik op dit blog nog nooit tegengekomen…maar ik volg cg pas n half jaar…..ronald..guido..en overige cgsceptici kom er maar in….mvg…bart..

Hermelinda
Gast
Hermelinda
Offline

Lift Make é um creme que rejuvenesce a pele. http://www.tankionlinar.com/member.php?u=953265

Peter van Beurden
Gast
Peter van Beurden
Offline

Max
Mijn tekst teruglezend bemerk ik dat gedacht zou kunnen worden dat Oreskes en Cook e.a. kritisch zijn. Het tegendeel is waar. Als je hun onderzoeken kritisch leest, zoals bijv. Marcel Crok gedaan heeft kom je tot geheel andere conclusies. De analyse van Oreskes Doran en Cook e.a. bevatten slechts wishful thinking, ofwel selectief winkelen in verzamelde data.

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK