Een gastbijdrage van Cor van Dijk.

In en eerdere bijdrage heb ik geschreven over de nieuwe religie CO₂.

Op maandagochtend 8 oktober, op NPO radio 1, om even over 7.00 uur, heeft de nieuwe directeur van Greenpeace, Joris Thijssen, zich opgeworpen als de profeet van de klimaatreligie.

Op basis van het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel (IPCC) waarschuwde hij voor het onheil dat de mensheid te wachten staat als gevolg van die verschrikkelijke opwarming van de aarde (die overigens maar steeds niet wil komen). Om de mensheid te redden mag de temperatuurstijging tot 2050 niet hoger zijn dan 1,5 graden Celsius.

In dit verband dreigde deze profeet met hel en verdoemenis als er niet direct iets zou worden ondernomen om de aarde te redden door middel van het verbannen CO₂.

Immers:

  • het ijs smelt op de zuid- en noordpool;
  • er zijn veel meer orkanen door de opwarming van de aarde;
  • veel meer overstromingen;
  • extreme warme zomers in Nederland;
  • het koraalrif verdwijnt;
  • extreme weersveranderingen.

Door het steeds harder roepen en veelvuldig herhalen van deze stellingen worden de mensen ervan overtuigd en gaan ze geloven in de kwaadaardige aard van CO₂. De bewijzen voor al deze ellende zijn keihard en kunnen en mogen niet worden weerlegd. Dit is de ultieme waarheid … althans voor de gelovigen.

Joris Thijssen, Greenpeace.

Helaas zijn er ook ongelovigen die op basis van waarnemingen aangeven dat alle argumenten die worden aangevoerd voor het aanwakkeren van deze hysterie, onjuist of onvoldoende zijn. Maar dit mag niet hardop worden gezegd. Wanneer dit wel gedaan wordt, wacht de straf: brandstapel of steniging.

Dat is natuurlijk goed, omdat de schuldigen door niet meer uit te ademen geen CO₂ meer in de atmosfeer zullen brengen. En bijkomende voordelen zijn natuurlijk ook dat de betrokkenen geen vlees meer zullen eten, geen auto meer zullen rijden en geen gas meer zullen gebruiken.

De overeenkomsten niet alleen met religies maar ook met massahysterie worden steeds duidelijker.

Ik vrees het ergste voor de mensheid en de portemonnee van de mensen als we met zijn allen als makke schapen achter de profeet gaan aanlopen.

Ik wens jullie het allerbeste toe en stop a.u.b. niet met het weerleggen van deze absurde religie.